top of page
Pilates Class on Reformers

L'Associació

Som l’associació de totes i tots els professionals del mètode Pilates a Catalunya. 

Vetllem pels teus drets i interessos professionals.

ORIGEN 

 

L’Associació de Professionals del Pilates de Catalunya (APPC) va néixer en resposta a l’obligació, per part de la Generalitat, a acreditar la formació dels instructors professionals i estar inscrits al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC). 

El procés d’acreditació (Acredita’t) que s'exigeix poc té a veure amb la feina que desenvolupem i no s'inscriu adequadament dins el nostre àmbit, ja que se’ns engloba i acredita en “Condicionament físic en grup amb suport musical” o “Condicionament físic en sala d’entrenament polivalent”.

Així mateix la crisis sanitària provocada per la COVID-19 va agreujar la situació de molts professionals del sector, que al llarg dels diferents períodes de confinament i restriccions imposades pels governs, entre 2020 i 2021, es van veure forçats aturar la seva activitat i tancar els seus centres. 

Tot això va posar de manifest la manca de visibilitat i reconeixement que tenim a les administracions. També la falta de criteri per a unificar les llicències d’activitat i la necessitat de crear un epígraf propi on estar registrats. 

 

Donada la falta de representació i associacionisme del sector vam decidir unir forces i crear la primera agrupació, que reunís als professionals del mètode Pilates a Catalunya, per tal de lluitar pels nostres interessos professionals.

Des de l’APPC considerem i defensem que el Pilates, com a mètode, cada vegada més estès reconegut pels seus beneficis i mereix entre d’altres, un reconeixement i una acreditació pròpia.

bottom of page