top of page
Entrenador(a) de pilates

Actualitat

Segueix-nos també a través de Instagram i Facebook

appc_pilates

22/02/2022

HELLO COMPANYS/ES!

 

Com sabeu, el passat diumenge dia 20 de febrer va tenir lloc la primera Assamblea de socis i no socis organitzada per la nova Junta de l’APPC. Vam ser un total de 22 persones que van estar durant les 2 hores de reunió i no podem dir …més que MOLTES GRÀCIES!

 

A la primera part de la reunió, vam fer la presentació “formal” de cada membre que formem la nova Junta i vam explicar l’origen de l’associació, així com la vinculació amb el grup de Whatsapp anomenat “Lucha por tu Pilates Cataluña”, i que arrel d’aquesta reunió i per demanda popular, ha passat a ser: PROFESSIONALS DE  PILATES DE CATALUNYA, del qual us passem l’enllaç per poder formar-ne part : 

 

https://chat.whatsapp.com/JNTlBR4Gost0ZlszHKF1mM

 

També vam recordar els objectius d’aquest projecte i la nostra voluntat per arribar a fer-los possibles. Per altra banda, es va parlar del procediment actual del ROPEC a Catalunya i com ha anat millorant el procés,així com també la formació de la Federació Nacional de Pilates del que l’APPC forma part i per tant, els nostres socis/es també podran beneficiar-se de tots els moviments conjuntament. 

Posteriorment, la nostra tresorera ha explicat molt transparentment la situació econòmica de l’APPC i els nostres objectius per poder cumplir amb les expectatives marcades, amb la qual cosa necessitem una unió més forta a nivell professional per poder arribar a tot això.

S’han fet referència als formularis que es van enviar a través de diferents plataformes i vam comentar la importància de poder tramitar el procés del ROPEC actual, ja que encara hi ha molta gent pendent, i tot i que estem en marxa amb l’INCUAL a Madrid per la tramitació de l’obtenció pròpia d’una qualificació professional, encara no és una realitat i des de l’associació us empentem a tramitar-ho de la manera que actualment és vigent, per tal de cumplir els requisits oficials. També hem parlat de les vostres respostes en quant a “Qué espereu de l’associació?” i podem dir que tot el que s’ha parlat …”estem en el camí per poder oferir-ho”...així que … estem mooooolt contents/es. 

 

Les vostres intervencions a la segona part de la reunió, ens ha acabat d’emocionar pel recolzament que ens heu mostrat, així com les vostres inquietuts i esperem que en la propera reunió del dia 3 d’abril a les 18h ho resolguem entre tots per votació dels socis. 

Gràcies a veure’ns les cares aquest diumenge, molts/es de vosaltres, inclús els/les que no estàvau a aquesta reunió, en aquests dies esteu acabant el procés de soci/a   i això ens omple molt! 

Gràcies, gràcies i …GRÀCIES!!!! Seguim treballant!!! 

 

Anotació: A l'APPC volem que tots els/les nostres socis/es estiguem ben representats i entre tots donar-nos el màxim suport i visibilitat. És per això que us proposem que ens envieu fotos i vídeos vostres i dels vostres estudis per a que ho compartim a les xarxes socials de l’Associació.

 

https://www.facebook.com/appc.pilates

https://www.instagram.com/appc_pilates/?hl=es

WhatsApp Image 2022-01-30 at 20.09.37.jpeg

Tenim molt bones notícies!!!!

 

Com sabeu, molts professionals de Pilates d'Espanya hem unit les nostres forces per lluitar per un futur en què una Qualificació d'Instrucció de Pilates sigui real i oficial, doncs, ja és així, ho hem aconseguit.

L’INCUAL ha donat per finalitzat el procés de selecció d'experts, i començarà la el.laboració de la Qualificació d'Instrucció de Pilates com més aviat millor.

 

Des de les Associacions d'Andalusia, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura, Galícia i Múrcia, totes pertanyents a la Federació Nacional de Pilates, i amb la gran tasca de la Presidenta de l'Associació Andalusa i la Presidenta de l'Associació de Castella-la Manxa, hem portat a cap un "Projecte de Fitxa de Qualificació", perquè INCUAL pugui realitzar aquesta qualificació professional que tant hem lluitat, oferint-los una documentació molt detallada i completa que els serà de gran utilitat i gràcies al qual s'han posat fil a l'agulla.

 

Des de la nostra, ja en tràmits, Federació, estem molt orgullosos dels companys que formaran part d'aquest comitè, ja que al grup es troben representants de les nostres associacions i membres de la FEDERACIÓ NACIONAL DE PILATES.

 

Enhorabona a tothom! Seguirem amb la nostra lluita!

15/01/2022

Hola companys/es!

La nova junta de l’ APPC ja fa unes quantes setmanes que treballem per unificar criteris i tirar endavant aquest projecte tant maco professionalment.  

Estem molt contents perquè tot i sent, persones desconegudes entre nosaltres, tenim moltes ganes i això fa que vulguem continuar impulsant  aquesta unió i anar ampliant tot el comporta la defensa de la nostra professió.

01/12/2021

Les sòcies fundadores i la primera Junta Directiva de l’APPC (Maria Hernando, Idoia Guerrero, Nati Aguilar, Isabel Andreu) us volem comunicar el traspàs de poders a la nova Junta, que finalment s’ha oficialitzat el 26 de novembre de 2021. L’Associació la vàrem crear per afavorir un teixit associatiu que recollís les veus i necessitats dels professionals del Pilates a Catalunya.

Us agraïm la confiança i el suport rebut i us animem a que seguiu formant part d’aquest projecte que creiem essencial per seguir generant canvis en benefici del sector i especialment dels/les professionals. Agraïm també a la Junta Directiva entrant l’empenta i valentia per seguir impulsant aquest projecte i que ho facin amb la resolució que han mostrat.


I a tots i totes moltes gràcies, seguim impulsant el Pilates!

Composició de la nova Junta Directiva:
- Raïssa Janer com a Presidenta
- Mabel Oms com a Vicepresidenta
- Guillermo Alarcón com a Secretari
- Jennifer Martí com a Tresorera

- Tamara Rodríguez com a Vocal

28/10/2021

El Diumenge 24/10 l'APPC va celebrar via Zoom una assemblea extraordinària per renovar la Junta Directiva, en la qual van participar 14 socis i sòcies. Les sòcies fundadores i membres de la Junta sortint van passar el relleu als càrrecs de Presidència, Vicepresidència, Secretaria i Tresorera respectivament.

 

Després d'establir, amb l'acord general, la nova Junta Directiva, es va revisar l'estat dels comptes de l'associació, es van esmentar possibles avantatges per a socis i sòcies en el futur i es van iniciar converses sobre les línies de treball en relació amb la representació professional del Pilates. D'altra banda, l'associació segueix treballant juntament amb la Federació Nacional de Pilates per aconseguir el nostre reconeixement a l'INCUAL i mentrestant segueix treballant per aconseguir més socis i suport de les institucions.

 

Us animem a difondre aquest projecte i que animeu altres professionals del Pilates perquè s'uneixin a la lluita pels nostres interessos professionals!

 

SEGUIM ENDAVANT!

21/10/2021

Hola a tots i totes!

 

Com ja sabeu, el proper diumenge dia 24 tindrem una reunió extraordinària per a la creació d'una nova Junta Directiva de l'APPC.

 

Serà a les 18 hs i es realitzarà via Zoom. Durant el cap de setmana rebreu l'enllaç tots i totes els/les sòcis/es.

 

Esperem que us animeu i que junts/es poc a poc puguem anar consolidant l'associació a favor dels nostres interessos professionals.

 

Moltes gràcies i fins diumenge!

27/09/2021

Hola a tots i totes! 


Ahir va tenir lloc la primera assemblea general de l'APPC, en la que es van tractar els següents temes:


-Presentació de la Junta Directiva.
-Resum de la feina feta fins ara.
-Estat financer. Despeses realitzades fins ara.
-Context/situació actual de l'APPC I Federació Nacional de Pilates.
-Formació de Junta directiva.

Va ser un assamblea bastant fructífera ja que tots i totes els/ les participants van mostrar interès i també iniciativa per a seguir endavant amb aquest projecte que és per a tots. Però, ens trobem amb un gran obstacle que no ens permet avançar. Aquest obstacle és el reduït nombre de professionals del Pilates que s'uneix a la causa, ja que sense socis/sòcies no hi ha ni suport  econòmic ni prou persones per a que l'administració ens escolti.


De moment, i aprofitant que som uns/unes pocs/poques més, seguim endavant per veure si en el termini d'un mes aconseguim fer més unió. Agraïm de tot cor les vostres paraules de suport, però el que de veritat ens salvarà i ajudarà és representar un gran nombre de professionals del Pilates. Així que de nou,us animem a que us associeu!

12/09/2021

Hola a tothom! 

Com bé sabeu, l’Associació de Professionals del Pilates de Catalunya porta ja mesos treballant per aconseguir la representació del sector del Pilates, tant a nivell autònomic com estatal per afavorir els nostres interessos professionals. 

Des de la formació de l’associació fins avui la Junta Directiva ha estat formada per les sòcies fundadores de la mateixa, i ara que ja disposa de les eines essencials per impulsar aquest projecte, es hora de convocar una Assamblea Ordinària per a formar una nova Junta Directiva. És el primer pas per a que les sòcies i els socis comencin a participar activa i democràticament en l’APPC. Per aquest motiu, convoquem la reunió el dia 26 de setembre a les 18h (via zoom).  Les/els participants rebran una invitació el dia 25 a través del correu electrònic.

Qui podrà participar a la reunió i en la votació de la nova Junta Directiva? 

Les sòcies i els socis de l’Associació de Professionales del Pilates de Catalunya.

Qui són els socis de l’APPC? 

Aquells que hagin arribat a la fase final de la inscripció. 

Fins quan tinc temps de per associar-me i poder participar a l’assamblea? 

El dia 24 serà l’últim dia que s’acceptarà noves inscripcions per a l’assamblea. No obstant, les posteriors a la data seran igual de vàlides per a associar-se. 

Qualsevol dubte sobre l’assamblea i les inscripcions la podeu fer arribar a l’APPC a través del correu electrònic a info@appilatesc.org.

Us animem a que us associeu, junts som més forta! La màquina ja està en marxa, només ens cal la vostra participació i compromís! 

13/07/2021

COMUNICAT

                                                                                             SOS Hi ha algú aquí?

 

Hola a tothom!

Tots i totes hem passat moments molt difícils aquest any, la pandèmia ha exposat molt clarament la desprotecció del sector i la nostra fragilitat com a professionals. Tots i totes hem conegut situacions personals i professionals molt dures.

Un petit grup de companyes vam fer un pas al front per muntar desinteressadament una associació. El seu objectiu és defensar el sector i transmetre a les institucions les nostres necessitats i dificultats per poder exercir dignament el que és un servei a la població essencial, a més de una bella professio.
 

Durant aquests mesos hem treballat dur, sacrificant moltes hores del nostre temps i posant tot el nostre esforç per tirar endavant el projecte. Cap teníem experiència prèvia però hem après sobre la marxa. A poc a poc hem redactat i legalitzat uns estatuts homologables a nivell internacional i hem posat en marxa la pàgina web i activat les principals xarxes socials. Tot està preparat!

 

Amb els avenços contra la pandèmia, la situació va millorant. Però no ens enganyem, les condicions del sector presenten dificultats que no podem ignorar:

-Les acreditacions oficials del ROPEC segueixen sense tenir proves específiques de Pilates.

-El desacord amb altres sectors professionals requereix una ràpida tasca d'informació i de diàleg profund tant pública com intersectorial per evitar que ens sigui vedat camp de treball, amb el que suposaria d'augment de la precarietat i pèrdua de pes professional. Hem d'arribar urgentment a acords.

-L'absència d'un epígraf concret ens manté en una situació d'ambigüitat laboral que ja ha provocat més d'un conflicte.

 

Hem posat tota la nostra il·lusió en això, però la resposta del col·lectiu ha estat molt feble, gairebé inexistent. A dia d'avui pràcticament ningú s'ha sumat al projecte. Tot el treball realitzat no tindria cap sentit, ni pot ser viable sense el vostre compromís, suport i participació.

Una associació sense associats/des simplement no existeix. L'única força de representació davant la societat i les institucions és la que ens doneu vosaltres com associades i associats. Després de tenir tot a punt per enlairar-se, seria una llàstima que tot aquest esforç col·lectiu es perdés. No podem tornar a la situació anterior de queixar-nos entre nosaltres sense fer res.

La nostra intenció és convocar com més aviat una assemblea per brindar a tots i totes l'associació com un espai obert, perquè és la vostra associació, però no podem convocar-vos si ningú s'associa. Hem treballat per tots i totes.

Esperem arribar aviat a un mínim nombre d'associats, i no haver de tancar abans de poder tan sols obrir les portes.

 

Apel·lem a la vostra solidaritat i responsabilitat com a professionals del Pilates perquè us associeu com més aviat millor. Podeu fer-ho des del següent enllaç.

                                      

    Ara us necessitem! Ara ENS necessitem!

05/07/2021

CRIDA! MÀXIMA PARTICIPACIÓ I DIFUSIÓ! MOLT IMPORTANT!

 

QUALIFICACIÓ PROFESSIONAL DE PILATES 

Des de la Federació Nacional de Pilates, de la qual l’APPC en forma part, ens convoquen a totes i tots a participar en la recollida de dades per tal d’aportar-la al INCUAL. D’aquesta manera podran valorar la possibilitat d’elaborar una Qualificació Professional i específica de  Pilates.  Quants més professionals hi participem i ens donem a conèixer més probabilitats hi haurà de que ens escoltin. 

Aquest formulari s’ha d’enviar al correu de la Federació abans del dia 20 de Juliol i no és necessari estar associa’t a l’APPC. Sis plau us demanem que feu circular aquest formulari i animeu als vostres companys i companyes a participar-hi. Hem de ser-hi totes i tots. Si som pocs no serem capaços de fer pressió i generar canvis. 

Ens cal l’ajuda de cada un de vosaltres!

bottom of page